Redovisning Polisen: finns dom?

Vem skapade redovisningsprinciper? Vem bestämmer och reviderar redovisningsstandarder? Tänk om du inte följer alla regler, går du i fängelse? Finns det en redovisning polis som utreder och arresteringar lagöverträdare? Det verkar som att det måste finnas någon reglerande kraft att se till att leverantörer av finansiella rapporter överensstämmer med reglerna. Det är upp till en punkt, och här fungerar det:

Främst är det alla frivilliga och det fungerar ganska bra. Först dubbel bokföring sitt u
Därför i USA, ett expertorgan som kallas Financial Accounting Standards Board (FASB uttalas Fasbee) inrättades 1973, som ersatte en annan styrelse kallas redovisningssed Board (APB). The FASB medlemmar går igenom en lång process att analysera och granska problemen på redovisningsområdet som har kommit till dessa. Efter moget övervägande, kommer de att göra ett uttalande om vad de tror de nya eller reviderade sätt att se på behandlingen av en redovisning fråga bör vara.

De är ett icke-statlig organisation som har privat finansiering. En stor anhängare av FASB har American Institute of Certified Public Accountants (AICPA). Många auktoriserade revisorer (CPA) tillhör denna prestigefyllda organisation och är skyldig att följa sina riktlinjer och principer för beteende. Andra länder har naturligtvis liknande organisationer som kräver hög redovisning yrkesetiken.

FASB inrättat en redovisningskod kallas "god redovisningssed" eller (GAAP). Det antas att om ett företag balansräkning är upprättad enligt GAAP, då användaren av årsredovisningen kunde lita på eller litar på de uppgifter lättare än om det inte upprättas enligt GAAP. De verksamheter som avviker från GAAP, och många mindre företag gör, inte kan säga att deras rapporter har upprättats enligt GAAP, i själva verket bör de informera läsaren att de inte är. Men låt köparen akta.

Ett statligt organ som har en polisiär funktion Securities Exchange Commission (SEC). Det berör i första hand offentliga bolag eftersom deras uppdrag är att skydda investerare från skrupelfria handlingar. Nyligen har SEK fått i den rättsakt fastställa redovisningsstandarder. Den har sin fullt upp idag.

Eftersom de flesta företag använder för sina finansiella rapporter för att förbereda sina avkastningskraven inkomstskatt, Internal Revenue Service (IRS) får granska de deklarationer och se över de finansiella rapporterna på vilket deklarationer är baserade. Att inte följa de regler som kan få dig i trubbel med denna myndighet.

Du kan se att på många sätt uppfyllande av de principer och normer är en blandning av frivilliga och reglerande beteende. Närvarande finns en insats pågår för att internationella redovisningsstandarder på grund av den obevekliga globaliseringsprocessen. Det är en massiv företag som kommer att ta år, men det är självklart nödvändigt och oundvikligt.

No comments:

Post a Comment