Förstå Bokslut

Värdet på de exakta genererade finansiella rapporterna är ostridigt. Detta eftersom redovisningen är som fönster i hälsa ett företag. Bara genom att titta finansiella rapporter kommer adept företagare att kunna avgöra styrkor och svagheter vid den tidpunkt då meddelandet skapades. Med denna kan ägaren diagrammet sedan fram i tiden för företaget, genom att ta upp svagheter och ta tillvara på de styrkor som företaget har.

De två viktigaste finansiella rapporter i varje bolag balansräkningen och< resultaträkningar. Balansräkningen ger vem som helst med en bild av tillgångar och skulder inom ett bolag vid någon tidpunkt. Detta innebär i huvudsak att balansräkningen visar vad företaget har samt hur mycket de äger andra. Bortsett från detta ekvationen tillgången = skulder + kapital har alltid sant inom en balansräkning. Skulder och sektioner kapital ange finansieringskällorna för företaget medan tillgångar anges hur bolaget använder de medel som den har. Viktigast av allt ansvar och avsnitten kapital anger pengar som tillkommer borgenärer samt investerat belopp. Om du tittar noga, kommer du att inse att båda dessa är bolagets förpliktelser som måste betalas.

Genom att analysera finansiella nyckeltal som genereras av siffror på en balansräkning, en företagare har möjlighet att berätta hur bra företaget samlar sina kundfordringar, hur snabbt inventeringen rör sig ut och fyllas på, liksom hur mycket exponeringen bolaget har mot skulden.

Det typiska företaget balansräkning kommer att bestå av anläggningstillgångar och omsättningstillgångar sådana kontanta medel, kundfordringar, lager och kundfordringar notering. Omsättningstillgångarna består av tillgångar som kan likvideras ganska snabbt och enkelt för att omvandlas till kontanter. Å andra sidan, anläggningstillgångar skrivs av över en längre tid och är inte så lätt som säljs att återhämta sig kontanter.

På avsnittet om ansvar, fast skulder inkluderar långfristiga skulder oftast mer än 12 månader eller eventualförpliktelser. Den nuvarande skulder dock är representerade med huvudsakligen leverantörsskulder och noter som skall betalas samt kortfristiga lån. Om det finns tillräckligt likvida medel inom företaget, kortfristiga skulder har förmågan att dra bolaget ner.

Den sista delen av balansräkningen är Equity det kapital finansieringen som har tillförts företaget. Med detta är ägarens investeringar i verksamheten redovisas i balansräkningen.

Resultaträkningen uttalande används för att avgöra om ett företag går med vinst, eller en förlust inom en viss verksamhet tid. De inkomster som erhållits i en period som sagts i denna förklaring samt alla direkta och indirekta kostnaderna dras av från intäkterna. Därmed är resultatet för den perioden erhållits, vid vinst jämfört med föregående års resultatnivå. Vinst som gör beskattningen ännu inte har redovisats kallas bruttoskuld, medan nettovinsten är skulden där alla kostnader har dragits av från.

Avslutningsvis, att kunna läsa årsredovisningen är en fördel för någon företagare. Tolka bokslutet någonsin viktiga i näringslivet, eftersom den möjliggör för ägaren att vidta åtgärder innan saker blir värre. Genom att läsa nyckeltal, en företagare vet vad som måste göras innan situationen för bolaget förändras. Alternativt kan behandlingen finansiella nyckeltal hjälper också planera företagets ägare för framtiden, genom att införliva den hävstångseffekt på befintliga styrkor av företaget.

No comments:

Post a Comment